Wie kan je ontmoeten?

Sanne Baeck: radiojournaliste en nieuwslezeres

Sanne Baeck

Radiojournaliste en nieuwslezeres, VRT

Nieuwslezers StuBru en MNM en doet redactie werk voor De Ochtend en De Wereld Vandaag op Radio 1.

Amra Dorjbayar onderzoeksjournalist

Amra Dorjbayar

Onderzoeksjournalist, VRT

Arne De Jaegere: journalist politiek en justitie

Arne De Jaegere

Journalist politiek en justitie, VRT

Ihsane Chioua Lekhli

Ihsane Chioua Lekhli

Journaliste Journaal en schermgezicht, VRT

Steven Vanden Bussche

Steven Vanden Bussche

Apache stelt de vragen die commerciële mediabedrijven uit de weg gaan. Als onafhankelijke nieuwssite leggen we machthebbers het vuur aan de schenen. Zo geven we een stem aan mensen die er geen hebben. Onze onderzoeksjournalisten nemen de tijd om bloot te leggen wat er misloopt. Zo lees je bij Apache wat iedereen zou moeten weten. Inhoud heerst!

Lees meer: https://www.apache.be/info/wat-is-apache-be/ 

Christof Godderis

Christof Godderis (Arsten Zonder Grenzen)

Christof Godderis is persverantwoordelijke bij Artsen Zonder Grenzen. Hij stuurde de beeldvorming in de Belgische en internationale media van grote humanitaire crisissen zoals Haïti, Syrië, en ebola in West-Afrika. Voor deze vluchtelingencrisis definieerde hij de positionering van AZG mbt reddingsacties op de Middellandse Zee en transmigratie in België. Voor dit laatste schreef o.m. het rapport ‘Vlucht zonder Einde’ dat in februari 2019 werd gepubliceerd.

Sabrine Ingabire

Sabrine Ingabire

MO*

https://www.mo.be/auteur/sabrine-ingabire

Rob Heyman

Rob Heyman

VUB-Smit, expert privacy

Rob Heyman is postdoctoraal onderzoeker aan de VUB, onderzoeksgroep imec-SMIT. Hij onderzocht tijdens zijn doctoraat hoe sociale media persoonsgegevens gebruiken om winst te maken. Meer en meer data wordt verzameld, van sociale media en cookies springen we ondertussen al minder op, maar nu kan alles dat smart is je ook volgen: je telefoon, huis, stad en wagen. Google en Facebook personaliseren hun aanbod per gebruiker waardoor we als het ware in onze eigen online bubbel leven.

Gustaaf Cornelis

Gustaaf Cornelis

VUB

Professor Gustaaf Cornelis (°1966) is wetenschapsfilosoof. Hij studeerde aan de VUB, UGent en Polytechnische Universiteit van Athene. Hij doceert (o.a) kosmologie, argumentatie, integriteit en onderzoeksmethoden aan de VUB en geschiedenis van de wetenschappen, van het design, omgevingspsychologie en algemene filosofie aan de UA. De politiek relativeert al te graag wetenschappelijke resultaten als die niet in het kraam passen, maar ook wetenschappers gaan wel eens uit de bocht en vinden soms resultaten uit. Dan wordt het een wetenschapsethisch vraagstuk. Een mentaliteitsverandering is dringend, verkondigt Cornelis, want “iedereen moet de beroepsethiek ernstig gaan nemen”, zowel politici als wetenschappers.
(Cornelis, G., 2018, Iedereen in schuldig. Interview door Barbara Debusschere in: De Morgen, 11/08/2019) Wie heeft er nu eigenlijk gelijk?

Malaika Brengman

Malaika Brengman

VUB

Volgens de wetten van de “aandachts economie” is de meest waardevolle media inhoud deze die de aandacht kan trekken.

Prof. dr. Malaika Brengman is professor (Digitale) Marketing, Marktonderzoek en Consumentengedrag in de faculteit Sociale Wetenschappen en Solvay Business School aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze doceerde daarnaast ook een cursus Marketing Communicatie aan de UHasselt. Haar onderzoek richt zich algemeen vooral op shopper gedrag en motivaties, zowel in traditionele winkels als online en hoe dit beïnvloed wordt. Daarnaast volgt ze ook het gebruik en de impact van nieuwe technologieën en media op de voet, alsook hun effectiviteit voor marketingcommunicatie doeleinden.
Haar werk is gepubliceerd in internationaal gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften en zij presenteerde haar studies op verscheidene internationale congressen, zowel wetenschappelijk als praktijkgericht. Daarnaast zet ze zich ook in op het vlak van wetenschapscommunicatie gericht naar een wijder publiek via lezingen en tal van interviews in de pers.